Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Alle ouderen een eigen kamer

Een reactie plaatsen

DEN HAAG – Alle bewoners van een een verpleeg- of verzorgingshuis krijgen binnen drie jaar een eigen slaapkamer. Dat is de ambitie van staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid.
Op dit moment delen 16 duizend ouderen een kamer met drie of meer medebewoners. Hoeveel er op een tweepersoonskamer slapen, is onbekend. Wie liever niet alleen op een kamer slaapt, mag ook in de toekomst kiezen voor een tweepersoonskamer.

De staatssecretaris wil snel extra personeel in de verpleeg- en verzorgingshuizen. De situatie in de verpleegtehuizen speelde een belangrijke rol in de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer. Marijnissen (SP) sprak zelfs van xe2x80x98intensieve menshouderijxe2x80x99.

Lees het artikel van Sara Berkeljon in de Volkskrant
(Geplaatst door Gauke)

0 thoughts on “Alle ouderen een eigen kamer

  1. Ik ben een groot voorstander van meer privacy in verpleeg- en verzorgingshuizen. Ikzelf heb een paar jaar gewerkt binnen deze instellingen als activiteitenbegeleider. Wat ik vooral schrijnend vond was dat er geen ruimte was voor de thuisblijvende partners. Geen enkele mogelijkheid dat zij de nacht samen door konden brengen.

    Binnen mijn familie heb ik ook meegemaakt dat een gelukkig stel beiden in twee verschillende verpleeghuizen werden geplaatst. De vrouw was nagenoeg blind en moest dus naar een speciale instelling en de man was lichamelijk slecht ter been en belandde in een ‘gewoon’ verpleeghuis. Ze zagen elkaar sporadisch.
    Ik hoop dat met de nieuwe plannen ook rekening gehouden wordt met (deze) individuele gevallen. Bijvoorbeeld voor diegenen die het nodig hebben een eigen kamer met een dubbel bed.
    Want wat geldt is ‘tot de dood jullie scheidt’ en niet het verpleeghuis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s