Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Dankbaarheid wint het van het verdriet

Een reactie plaatsen

Een golf van warmte waart door Nederland en elders in de wereld waar zij bekend was..

Majoor Bosshardt is thuis in haar woonplaats Amsterdam overleden. Zij werd 94 jaar. Dat heeft het Leger des Heils bekendgemaakt.

Ingezet
Bosshardt heeft zich gedurende haar hele leven ingezet voor minder bedeelden zoals daklozen, verslaafden en prostituees. Ze kreeg landelijke bekendheid door haar werk op de Amsterdamse Wallen.

Begraven
"De dankbaarheid wint het van het verdriet", reageert de landelijk leider van het Leger des Heils Wim van der Harst. "Ze heeft enorm veel betekend voor duizenden mensen. Ik beschouw het als een eer om haar gekend te hebben. Als geen ander verwezenlijkte zij het ideaal van het Leger des Heils: anderen in woord en daad laten proeven van de liefde van Christus."

Lees verder

Condoleance

0 thoughts on “Dankbaarheid wint het van het verdriet

  1. Dat Nederlanders positiever zijn gaan denken over hun oosterburen is duidelijke te merken. De Duitsers net over de grens hebben geen enkele moeite met het feit dat wij Nederlanders massaal de grens over trekken om daar ons nieuwe ‘Heim’ te zoeken. We worden warm ontvangen. Welliswaar omdat de huizenmarkt in Duitsland veel goedkoper is en dat dit de grootste reden is, maar toch…
    Je doet het ook omdat je weet dat de meeste Duitsers erg aardige en zeer vriendelijke mensen zijn.
    Ik woon hier nu 6 jaar, 18 kilometer over de grens. Ik krijg elke dag de bevestiging dat ik hier zo welkom ben. Ik heb twee hele goede Duitse vriendinnen die ik, wanneer ik ooit besluit weer naar mijn geboorteland te gaan, altijd trouw zal blijven.

    Ik kreeg nog wel in het begin te horen van een enkele Nederlander: durf je wel met zo’n Duits autokenteken te rijden?’ Ik geef toe dat ik dat toen ook even had gedacht. Ik dacht: nou denkt iedereen dat ik een Duitse ben. Heel kort daarna maakte mij dat helemaal niet meer uit. Ik heb ervaren dat Duitsers ook geweldige mensen zijn net als Nederlanders.
    Ik ben nu ook bereid de Duitse Nationaliteit aan te nemen wanneer dat om een of andere reden gunstiger is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s