Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Kunst en politiek positief over Plasterk

Een reactie plaatsen

AMSTERDAM – De kunstsector en de politiek zijn in grote lijnen positief over de cultuurplannen van minister Plasterk. xe2x80x98Chique en uitnodigendxe2x80x99, oordeelt directeur Bert Holvast van de Federatie van Kunstenaarsverenigingen. De SP noemt ze xe2x80x98spannend en uitdagend.xe2x80x99

Plasterk presenteerde vrijdag in het kabinet de hoofdlijnen van het cultuurbeleid. Hij wil het accent leggen op xe2x80x98artistieke excellentiexe2x80x99 door te investeren in het verkrijgen en versterken van de koppositie van Nederland op het terrein van de kunsten. Voorts moet de sector niet 50, maar 30 miljoen euro aan eigen inkomsten genereren via het principe dat de gebruiker betaalt, het zogeheten profijtbeginsel.

Volgens Holvast ging Plasterk in het overleg met de gesubsidieerde kunstinstellingen inhoudelijk het debat aan. xe2x80x98Jarenlang waren politiek en kunst in een stellingenoorlog verwikkeld, het ging alleen maar om geld, geld, geld. Deze minister heeft laten zien gevoelig te zijn voor argumenten.

Lees verder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s