Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Mxc3¡xima: meer samenwerken met Afrika

Een reactie plaatsen

Het Nederlandse bedrijfsleven kan een belangrijke rol spelen bij de verdere ontwikkeling van Afrika. Dat zei prinses Mxc3¡xima op een persconferentie in de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

Maxima_1 Win-win-situatie
Mxc3¡xima bezoekt Kenia als lid van de VN-adviesgroep Toegankelijke Financixc3xable Sector. "Wat goed is voor Afrika, is goed voor ons. Er kan vaak sprake zijn van een win-win-situatie", zei ze.
Leningen
Mxc3¡xima zet zich met haar adviseurschap onder meer in voor de ontwikkeling xc3xa9n het toegankelijk maken van financixc3xable diensten als leningen en het openen van een spaarrekening.

Wetten en regels
Voor veel mensen is het krijgen van een kleine lening of het openen van een spaarrekening nog steeds een illusie. Dat komt door hoge transactiekosten of gebrek aan aanbod van financixc3xable diensten. Volgens de prinses is het belangrijk om tot een goede wet- en regelgeving te komen, omdat het ontbreken daarvan een belangrijke belemmering kan zijn.

Mobiele communicatie
Mxc3¡xima had speciaal aandacht voor de groei van mobiele communicatie in Afrika. Volgens haar biedt die enorme mogelijkheden voor nieuwe en toegankelijke diensten. Als voorbeeld noemde ze de service van het Keniaanse mobiele netwerk Safaricom waarvan de gebruikers gratis met hun telefoon geld kunnen overmaken naar andere gebruikers.

xc2xa9RTL.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s