Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Land in zicht voor rubberen eendjes

Een reactie plaatsen

Na een tocht van zo’n 28.000 km, is er voor honderden rubberen badeendjes eindelijk land in zicht. De gele eendjes hebben wel vijftien jaar rondgedobberd op zee en worden binnenkort verwacht aan de Engelse kust.

De badeendjes vielen tijdens een storm in januari 1992 per ongeluk overboord in de Atlantische Oceaan. Ze waren met duizenden plastic eendjes, schildpadden, kikkers en bevers onderweg van HongKong naar de Verenigde Staten.

Een oceanograaf in Seattle heeft de rubberen beestjes jarenlang gevolgd. Hij voorspelt dat de omgeving van Cornwall in het zuiden de landingsplaats wordt.

Bron: NOS-Teletekst

0 thoughts on “Land in zicht voor rubberen eendjes

  1. Ik weet niet of de gemeente Harenkarspel de primeur heeft op dit gebied van omzetting van afval tot energie voor electriciteit. Ik vind het wel een creatieve oplossing voor het energietekort.
    Hopelijk wil de wethouder Marius Kant er landelijke bekendheid aangeven en zijn meer gemeenten bereid deze methode toe te passen.
    Wanneer het niet haalbaar is voor de grote steden dan is het in ieder geval wel toepasbaar voor de kleinere gemeenten. Daarvoor halen ze toch gewoon het organische afval uit de grote steden? Of zie ik dat te simpel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s