Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Amsterdam wordt groot woonerf

Een reactie plaatsen

AMSTERDAM – Het gebied in Amsterdam waar auto’s niet sneller mogen rijden dan dertig kilometer per uur, wordt fors uitgebreid.

De komende drie jaar wordt in de stad 175 kilometer wegdek extra ingericht als dertigkilometergebied. Dat is een toename van bijna 25 procent, waardoor Amsterdam min of meer xc3xa9xc3xa9n groot ‘woonerf’ wordt.

Dit maakt deel uit van een vanmiddag gepresenteerd pakket maatregelen waarmee Amsterdam de verkeersveiligheid tussen 2007 en 2010 wil verhogen. Inmiddels mag al op 750 kilometer, de helft van de 1500 kilometer weg binnen de bebouwde kom van Amsterdam, niet sneller worden gereden dan dertig kilometer per uur.

Na 2011 resteert 220 kilometer weg dat nog als dertigkilometergebied ingericht kan worden. Daarna mag in Amsterdam alleen nog op doorgaande wegen vijftig kilometer per uur gereden worden.

Het door PvdA-wethouder Tjeerd Herrema gepresenteerde Meerjarenbeleidsplan Verkeersveiligheid beoogt het aantal verkeersslachtoffers in Amsterdam terug te dringen. In 2005 vielen als gevolg van ongelukken 24 verkeersdoden en ruim driehonderd gewonden in de stad, in 2006 een kleine driehonderd gewonden en twintig doden.

De doelstelling is 33 procent scherper dan het vorige verkeersveiligheidsplan uit het jaar 2000.

Bron: Het Parool

0 thoughts on “Amsterdam wordt groot woonerf

  1. Zo’n stichting als in Londen zou ook opgericht moeten worden in Nederland en andere landen.
    Het is goed om te weten welke bevolkingsgroepen zich schuldig maken aan vrouwenbesnijdenissen. Een hoge beloning kan inderdaad de aanzet zijn dat mensen alerter worden voor deze praktijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s