Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Gulle weldoener blijkt bedrieger

Een reactie plaatsen

Het bericht van gisteren blijkt dus een slecht bericht. Dat betreur ik in hoge mate! Ik hoop dat Saskia deze klap te boven komt, en dat er alsnog hulp geboden gaat worden vanuit welke hoek van de samenleving dan ook. Hieronder volgt de rectificatie. xc2xa9Marijke

Afgelopen vrijdag was Frank Verbeek te gast bij Jeroen Pauw en Paul Witteman. Verbeek zou miljoenen hebben gewonnen in de Staatsloterij. Hij wilde met zijn geld een uitbehandelde anorexiapatixc3xabnte helpen door een dure therapie in Zweden voor haar te betalen. Dit nobele initiatief kreeg aandacht van verschillende media, waaronder Trouw, de Volkskrant en SBS6. Zo kwam Frank Verbeek ook aan tafel in Pauw & Witteman. Hij stond erop anoniem in beeld te komen, daarom droeg hij een pruik en bril.

Daags na de uitzending meldde De Telegraaf dat de xe2x80x98miljonair Frank Verbeekxe2x80x99 een bedrieger is. Het gaat hier in  feite om xe2x80x9cde 32-jarige Remon de B. uit Apeldoorn die in zijn verleden een spoor van ellende zou hebben achtergelaten.xe2x80x9d Aldus De Telegraaf. In reactie zei De B. tegen de krant "ik trok me het lot van de vrouw aan omdat mijn zus aan anorexie is overleden. Maar ik heb het geld niet overgemaakt, dat klopt. Ik weet niet eens hoe die kliniek heet.xe2x80x9d Uit de berichtgeving van De Telegraaf blijkt dat De B. meer anorexiapatixc3xabnten in de luren heeft gelegd.

De redactie van Pauw & Witteman betreurt ten zeerste dat ze Remon de B. heeft uitgenodigd in de uitzending zijn verhaal te doen. Het had niet mogen gebeuren dat deze bedrieger in ons programma zijn leugens kon vertellen. Remon de B. heeft de redactie op het verkeerde been gezet. Maar wat onnoemlijk veel erger is: hij gaf Saskia, de doodzieke anorexiapatixc3xabnte, vals uitzicht op een onbetaalbare hoopgevende therapie.

Maandag komen Jeroen Pauw en Paul Witteman in de uitzending uitgebreid terug op deze zaak.

Bron: Paul en Witteman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s