Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Een wereld gaat open

Een reactie plaatsen

Steeds meer 50-plussers vinden hun weg naar de computer en het internet. Dat blijkt uit een onderzoek naar het ICT-gebruik van senioren, uitgevoerd door het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Veel 50-plussers die nog niet zo lang online zijn, zeggen dat er een wereld voor hen opengaat. Toch zijn er ook veel senioren die er bewust voor kiezen om geen gebruik van de computer en internet te maken. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in opdracht van SeniorWeb, een ICT-organisatie voor ouderen.

Het computerbezit neemt af met de jaren. Van de 65 tot 74 jarigen bezat 54 procent in 2005 een computer en 42 procent een internetverbinding. Bij de 75-plussers lag dit aantal aanzienlijk lager: 24 procent bezat een pc en 18 procent internet. Mannen en hoger opgeleiden beschikken vaker over een computer en internet dan vrouwen en lager opgeleiden, maar dit verschil is de afgelopen jaren kleiner geworden.

Populaire computeractiviteiten onder senioren zijn e-mailen, informatie zoeken en tekstverwerken. Mensen die al langere tijd een computer hebben kunnen er het beste mee overweg. Leeftijd, geslacht en opleidingsniveau zijn hierbij minder belangrijk.

Lees verder

0 thoughts on “Een wereld gaat open

  1. Er is nu ook een speciale computer voor ouderen. De SimPC. Kijk maar eens op http://www.ouderenwinkel.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s