Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Huidige dierenpark (Emmen) wordt in toekomst niet volgebouwd

Een reactie plaatsen

Emmen kan opgelucht ademhalen. De huidige centrumlocatie van het dierenpark wordt in de toekomst niet volgebouwd met flats of appartementen. Dat blijkt uit de visie die stedebouwkundige Ashok Bhalotra dinsdagavond aan de bevolking presenteerde in hotel De Giraf.

Het centrumdeel van het dierenpark komt naar verwachting binnen nu en tien jaar vrij, wanneer het park naar de Noordbargeres aan de rand van het centrum verhuist. De gemeente Emmen nam Bhalotra van KuiperCompagnons in Rotterdam in de arm om een toekomstvisie voor het achtergebleven gebied te ontwerpen.

Voor zo’n vijhonderd Emmenaren pleitte Bhalotra voor het behoud van het landschap van het elf hectare grote terrein. Bebouwing – bijvoorbeeld woningen, winkels, horeca – mag alleen op die plekken waar nu ook al bebouwing staat. De nieuwbouw moet zo bijzonder zijn, dat het een attractie op zich wordt. Bhalotra ziet het terrein als groene oase in het centrum, waar ruimte is voor rust en voor evenementen.

De bal ligt nu bij het gemeentebestuur. Het college van burgemeester en wethouders adviseert de gemeenteraad in november om in te stemmen met de visie. In de jaren erna moeten er op basis van dat document concrete plannen worden ontwikkeld.

Bron: Dagblad van het Noorden

0 thoughts on “Huidige dierenpark (Emmen) wordt in toekomst niet volgebouwd

  1. Wat fijn om dit te lezen. Ook ik in Duitsland ga nu opgelucht ademhalen.
    Heerlijk voor de Emmenaren, om in de toekomst te kunnen wandelen en genieten van de natuur. Er kan weer van alles groeien en bloeien op dit (over een tijd voormalige) terrein van het dierenpark.
    Natuurlijk is het fijn om evenementen te organiseren maar hopelijk verstoord dit dan niet de rust van de dieren die er op een natuurlijke wijze komen wonen.
    Chapeau voor de Gemeente Emmen!

  2. Het zou heel mooi zijn, maar dure grond in het centrum van Emmen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s