Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Afstuderen dankzij laptop van Betsy Perk

Een reactie plaatsen

Ze is wanhopig op zoek naar geld. Femke Kratz uit Nijmegen heeft al een vijfjarige studie achter de rug als ze de lerarenopleiding Geschiedenis wil gaan volgen.

Want Cultureel Maatschappelijke Vorming is weliswaar leuk voor haar persoonlijke ontwikkeling, maar daarmee heeft ze nog geen baan. En een carrixc3xa8re in het cafxc3xa9 waar ze een jaar werkt, ziet ze niet zitten.

Twee jaar duurt de verkorte opleiding. Financieel kan Femke het misschien nxc3xa9t redden. Maar als ze aan de opleiding begint, blijkt de combinatie studeren xc3xa9n een bijbaan ‘behoorlijk pittig’.

Haar studiebegeleider attendeert haar op het bijzondere studiefonds van Tesselschade-Arbeid Adelt. Vrouwen helpen om economisch zelfstandig te zijn xe2x80″ dat is al meer dan 135 jaar het doel.

Als Femke haar financixc3xable situatie uit de doeken doet, krijgt ze prompt steun. Met het geld xe2x80″ het gaat om een jaarlijks maximaal bedrag van 1500 euro xe2x80″ koopt ze een laptop. "Als ik een weekeinde bij mijn ouders ben, kan ik daar ook gewoon werken."

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s