Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Het nieuwe feminisme

Een reactie plaatsen

Women_inc_home Waarom ‘nieuw’ feminisme? Omdat deze vorm een breed platform betreft, waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten vanuit verschillende werelden. Deze vrouwen hebben op hun eigen wijze invulling gegeven aan het begrip emancipatie en rechten voor vrouwen. In het vroegere feminisme werd gedicteerd wat de issues waren, en waar vrouwen voor dienden de strijden. Een generaliserende strijd als het ware. Vrouwen van deze tijd bepalen zelf wat zij belangrijk vinden, en kiezen daar, zoals gezegd hun eigen weg in. Wel hebben vrouwen behoefte aan een gemeenschappelijk platform , waarin zij hun ideeen en manier van leven kunnen toetsen -en herkennen bij andere vrouwen. xc2xa9Marijke

Tussen 30 november en 2 december vindt voor de derde keer het festival Women Inc. plaats. Een ontmoetingsplaats voor vrouwen van alle leeftijden, culturen en disciplines. NCDO ondersteunt het festival.

In 2005 was het precies tien jaar geleden dat tijdens de Wereldvrouwenconferentie in Peking een VN-resolutie werd aangenomen voor het werelwijd bewaken van de rechten van vrouwen. Om het begrip ‘vrouwenbeweging’ een actuele invulling te geven is de stichting Her World opgericht. Deze stichting organiseert Women Inc.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s