Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Nieuw in de bios: live opera

Een reactie plaatsen

AMSTERDAM/NEW YORK – Robotcameraxe2x80x99s en dollyxe2x80x99s zorgen ervoor dat bezoekers van 600 bioscopen op vier continenten kunnen kijken naar xc3xa9xc3xa9n opera.

Vergroting boeaVergroting

(EPA)

De consumptie van elektronisch beeld en geluid gaat nieuwe tijden tegemoet. Het saaie xe2x80x98individuele entertainmentxe2x80x99 via het televisie- of computerscherm krijgt een passend antwoord. De burger hunkert naar een nieuwe gemeenschappelijke beleving van belangwekkende gebeurtenissen, ook al spelen die zich ergens anders af.

Het medicijn is vierhonderd jaar oud: de opera.

Het fenomeen xe2x80x98Opera live in de bioscoopxe2x80x99 breidt zich uit als een olievlek. Bezoekers van 600 filmtheaters op 4 continenten kijken zaterdag naar een Romxc3xa9o et Juliette die zich afspeelt in de Metropolitan Opera in New York. Die laat robotcameraatjes langs de rand van het podium glijden en aan dollyxe2x80x99s langs en achter de coulissen zweven, en stuurt sopranen en tenoren per satelliet de wereld over met nieuwe high definition-techniek.

Volgens directeur Peter Gelb van het operahuis, die afkomstig is uit de muziek- en video-industrie, hebben de opera/bioscoopbezoekers (dit seizoen naar verwachting een miljoen) voor hun gedeelde ervaring meer geld over dan voor een dvd die ze steeds terug kunnen zien. Tuschinski in Amsterdam is zo goed als uitverkocht.

xc2xa9De Volkskrant

0 thoughts on “Nieuw in de bios: live opera

  1. Wat fijn om dit te lezen. Ook ik in Duitsland ga nu opgelucht ademhalen.
    Heerlijk voor de Emmenaren, om in de toekomst te kunnen wandelen en genieten van de natuur. Er kan weer van alles groeien en bloeien op dit (over een tijd voormalige) terrein van het dierenpark.
    Natuurlijk is het fijn om evenementen te organiseren maar hopelijk verstoord dit dan niet de rust van de dieren die er op een natuurlijke wijze komen wonen.
    Chapeau voor de Gemeente Emmen!

  2. Het zou heel mooi zijn, maar dure grond in het centrum van Emmen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s