Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Yakult consumenten kunnen gerust zijn

Een reactie plaatsen

Verontruste consumenten bellen massaal met Yakult. Een woordvoerder van de fabrikant van probioticadrankjes zegt dat er ‘fors meer’ telefoon binnenkomt en dat het zo druk is dat vier dixc3xabtisten de mensen te woord staan, drie meer dan normaal. Yakult fabriceert Yakult en Bifiene.

Woensdag werd bekend dat tijdens een onderzoek naar het gebruik van probiotica bij patixc3xabnten met een ernstige acute alvleesklierontsteking meer mensen waren gestorven dan verwacht. Probiotica zijn darmbacterixc3xabn die een verstoring in de darm kunnen helpen herstellen. Aan het onderzoek deden 296 patixc3xabnten mee, verdeeld in twee even grote groepen. Een daarvan kreeg probiotica toegediend. In de probioticagroep overleden 24 patixc3xabnten, in de andere groep negen.

De leider van het onderzoek zei dat de probiotica die in het onderzoek zijn gebruikt dezelfde zijn als die in de drankjes, maar dat het in het onderzoek om een speciaal mengsel ging. Dit probioticum is niet verkrijgbaar voor consumenten. Tijdens een persconferentie werd benadrukt dat het drinken van drankjes met de goede bacterixc3xabn niet gevaarlijk is. Yakult voegt daaraan toe dat de probiotica in het onderzoek direct in de darm werd toegediend en dat de hoeveelheid probiotica die de patixc3xabnten binnenkregen groter was dan bij de consumptie van drankjes.

"Yakult en Bifiene zijn voedingsmiddelen en geen medicijn", meldt het bedrijf. "Ze zijn verkrijgbaar in de supermarkt en worden al bijna 75 jaar door miljoenen mensen overal ter wereld gedronken."

Bron: De Pers.nl

0 thoughts on “Yakult consumenten kunnen gerust zijn

  1. Ach ja, het is nu een hot item. Het hele journaille draaft er nu achteraan, en kiest kleurrijke statements om ongenuanceerde meningen aan op te hangen. Ik heb, als buitenstaander, al lang genoeg gehoord om zelf een genuanceerd oordeel te hebben. Een meneer die het overleefd heeft wil zijn gram halen omdat hij ongelezen een formulier getekend heeft, terwijl hij is afgegaan op mededelingen in een ontoereikend ziekenhuis elders. Het is niet niks, maar wel een keuze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s