Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

PCOB helpt leden erfenis te regelen

Een reactie plaatsen

Bij de verdeling van een erfenis, vragen de nabestaanden zich af: wie krijgt het horloge, wat moet er met de fotoboeken gebeuren en wie zorgt er voor de hond? Dat kan tot onenigheid of ruzie leiden. Om dit te voorkomen, is de PCOB een nieuwe service begonnen. Leden van de christelijke ouderenbond kunnen hun eigen erfenisdossier aanleggen, waarin ze kunnen aangeven welke persoonlijke bezittingen er voor wie zijn bestemd.

De PCOB is met de service begonnen, omdat de ouderenbond veel vragen krijgt over het regelen van de erfenis. De PCOB beweert de eerste belangenorganisatie in Nederland te zijn die zo’n service heeft ontwikkeld. Afgelopen weekend heeft in ledenblad Perspectief een artikel gestaan over de service. ,,Het loopt sindsdien storm”, zegt woordvoerder Johan Bakker. ,,Er zijn binnen twee dagen al zeker honderd brochures telefonisch aangevraagd.”

Daarin staat uitleg over de dienst en er staan lijsten in, waarop leden kunnen invullen welke persoonlijke bezittingen met emotionele betekenis ze hebben en wie die na hun dood mogen hebben. Het is ook mogelijk om de lijsten op internet in te vullen. Je krijgt dan een aanmeldcode, zodat alleen jij bij je internetdossier kunt. Het is natuurlijk wel belangrijk om een of meerdere personen te vertellen dat je zo’n dossier hebt en waar je de code bewaart.

Het is ook mogelijk in je erfenisdossier een code aan te maken die ‘inzage door derden’ mogelijk maakt. Die mensen kunnen dan wel kijken, maar niets veranderen.

De PCOB heeft voor het project samengewerkt met Zeker-Weten, een organisatie die gespecialiseerd is in erfeniskwesties. ,,Het erfenisdossier heeft geen juridische waarde”, benadrukt Bakker. ,,Het geeft wel duidelijkheid voor nabestaanden en het kan het gesprek met je kinderen op gang brengen over wat er moet gebeuren als je er niet meer bent.”

Bron: Nederlands Dagblad

0 thoughts on “PCOB helpt leden erfenis te regelen

  1. Wat leuk!
    Ik ben wel benieuwd naar die film. Echt goed dat er ook eens iets voor blinde mensen gedaan wordt!

    Ik zet je bij mijn links, want ik vind dit een leuke web-log. (Ik kwam hier trouwens via Bloggel, de verrassings-button)

    Groetjes Nathalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s