Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

De buurt is opgeknapt en 'You are invited'

Een reactie plaatsen

‘Amsterdamse kunst blijft!’ Tussen de kantoorkolossen op het bedrijventerrein De Eenhoorn, een raar uithoekje tussen Wibautstraat, Ringdijk, Nobelweg en Gooiseweg, staat een voormalige garage met een dichtgespijkerde voordeur.

Zwarte graffiti refereert aan de kunstwereld in de stad. Naast een aantal kreten en patronen herkennen we de kopjes van Stedelijk Museumdirecteur Gijs van Tuyl, Rietveld Academiedirecteur Tijmen van Grootheest en minister Plasterk, die met sjablonen op het hout zijn gespoten.

De deur is niet zo dicht als die op het eerste gezicht lijkt en biedt toegang tot een nieuw kunstenaarsinitiatief: de Service Garage. De ruimte wordt geleid door Frank Ammerlaan en Thijs Rijnsburger, die eerder van zich deden spreken met Horse Move Projects, een kleine tentoonstellingsruimte naast het Post CS gebouw. Met de Service Garage (”We hebben de oude naam maar zo gelaten.”) hebben ze de beschikking over tweeduizend vierkante meter. Genoeg voor een tentoonstellingsruimte en een aantal kunstenaarsateliers.

Lees verder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s