Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Dansen maakt gelukkig

Een reactie plaatsen

Dansenvrouw_365x243_2 Dansen is gezond, maakt gelukkig en verbetert je seksleven. En iedereen kan het. Het gaat namelijk vooral om creatief bewegen. Met dansen train je verschillende spiergroepen en door het ritmisch bewegen maak je je hoofd leeg.

Geluk
Iemand die minstens eenmaal per week danst, heeft een grotere kans op een gelukkig en evenwichtig leven. Wil je een gelukkige relatie? Dan moet je regelmatig uit dansen gaan met je partner. Met dansen maak je endorfine aan. Deze stof zorgt voor een gevoel van geluk. 

Snelheid
Met dansen kun je je snelheid trainen. Maar dan moet je wel op muziek dansen. Je reageert namelijk op de ritmes. Het is dus belangrijk dat je een goed reactievermogen hebt.

Uithouding
Je traint ook je uithoudingsvermogen. Wanneer je een avondje gaat dansen, beweeg je al snel twee uur op de vloer. Als je dat intensief genoeg doet, ben je aan het eind van de avond fit.

Coxc3xb6rdinatie
Je coxc3xb6rdinatie train je doordat je niet alleen met je benen danst maar ook je armen, buik, handen en hoofd gebruikt. Je ledematen moeten namelijk in een vloeiende beweging gaan. 

Bron: Gezondheidsnet

0 thoughts on “Dansen maakt gelukkig

 1. Voor het aanmaken van endorfine wordt ook wel aanbevolen om te gaan hardlopen. Dat wordt in de sommige therapien toegepast om depressies te bestrijden.
  Maar ook hier betreft het natuurlijk een “ritmisch bewegingspatroon”, en vooral als je in de natuur gaat hardlopen moet je creatief bewegen om niet te vallen en niets te verstuiken ofzo…

 2. Het ritmisch heen en weer bewegen zie je veel bij mensen met een verstandelijke beperking. Misschien ook om hun (verwarde) hoofd leeg te maken.
  Meestal doen zij dit in zittende houding (bijvoorbeeld op een stoel).
  Maar ook bij mensen zonder een verstandelijke beperking komt dit voor.
  Misschien zouden deze mensen wat meer moeten gaan dansen?
  Het ritmisch heen en weer bewegen op een stoel is overigens geen afwijking; het hoort bij sommige mensen, alleen de omgeving reageert er gestoort op. Daarom doen deze mensen dit uitsluitend wanneer ze alleen zijn.
  Het bewegen op de stoel geeft waarschijnlijk hetzelfde effect als een avondje dansen. Je beweegt meestal op muziek. Maar ook tijdens een spannende film op tv.
  Zijn er mensen met dezelfde ervaring? Of weet je wat meer over dit onderwerp?
  Reageer dan op mijn reactie. Er wordt over dit onderwerp zo weinig gesproken en geschreven. Waarschijnlijk uit schaamtegevoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s