Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Opluchting over inhoud film Wilders

Een reactie plaatsen

RIJSWIJK – Zeker voor zijn doen heeft Geert Wilders een relatief milde film tegen de Koran gemaakt. Dat stellen verschillende organisaties van moslims. Het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) is xe2x80x98zeer opgeluchtxe2x80x99. Volgens een aantal deskundigen gaat Wilders niet over de grens van het strafbare.

xe2x80x98De zorgen die ik en de Nederlandse samenleving hadden voor rellen en dergelijke zijn nu aanzienlijk verminderdxe2x80x99, zegt Brahim Bourzik van de LBM. Volgens hem is dat onder meer te danken aan het kabinet. De organisatie zet vrijdag de deuren van de Marokkaanse moskeexc3xabn voor alle Nederlanders open.

Geen discriminatie
Bourzik is het met deskundigen eens dat de film binnen de grenzen van de wet blijft. Volgens strafrechtdeskundige Henny Sackers van de Radboud Universiteit in Nijmegen is in de film geen sprake van godsdienstdiscriminatie of aanzetten tot haat. Sackers antwoordt een stellig xe2x80x98neexe2x80x99 op de vraag of een eventuele vervolging zou slagen voor de strafrechter.

Lees verder

Rustige nacht na verschijning Fitna

0 thoughts on “Opluchting over inhoud film Wilders

  1. Wij hebben ook extreme gelovigen in ons (kleine)land. Ze wonen voornamelijk in de buurt van en op de Veluwe. Zijn ze extreem? Ach, ze vertegenwoordigen ons oorspronkelijke geloof in Nederland sinds…? De oorsprong van hun geloof is voornamelijk uit het zuiden onstaan waarna zij zichzelf hebben afgescheiden en hun eigen opvattingen hebben vastgelegd in hun eigen geschreven bijbel (Luther,Calvijn). De staatsbijbel, maar wel met het doel: God heb ik lief. Ze leven op zichzelf maar zijn niet onbereikbaar. Ze zullen hooguit de vele toeristen die hun dorpen en steden bezoeken verfoeien, vooral wanneer deze op zondag komen.

    Laat iedereen in hun waarde…

    Allah, God, Jezus heb ik lief, maar ook Maria, de moeder van Jezus
    Aldus Yolande

  2. @Yolande: wijze woorden….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s