Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Premier: zelfbeeld van Nederland te negatief

Een reactie plaatsen

DEN HAAG (ANP) – Nederland heeft een veel te negatief zelfbeeld. Nederlanders hebben de neiging dingen die niet goed gaan breed uit te meten, terwijl we er in vergelijking met andere landen goed voorstaan.

Lees het artikel verder

Deel je de mening van Balkenende? Of juist helemaal niet? Laat je eigen inzicht in deze weten door te reageren op dit bericht!

Marijke

0 thoughts on “Premier: zelfbeeld van Nederland te negatief

  1. Ik ben met JPB eens dat er veel chronische kankeraars rondlopen in Nederland. Die waren er echter al lang voordat Balkenende 1 aantrad. We hebben nu Balkenende 4 en in mijn beleving is het alleen maar erger geworden, voorzover de mensen niet het moede hoofd in de schoot gelegd hebben en zelfs niet meer aan kankeren toekomen.
    Het is natuurlijk ook van de zotte, en uitermate onhandig, als je als minister-president van dit land roept: “Waar is de VOC-mentaliteit gebleven, die ons land groot gemaakt heeft?” Iedereen met enige intelligentie, historisch besef en sociaal gevoel denkt dan onmiddelijk aan de grote herenhuizen langs de Amsterdamse grachten, die er staan ten koste van de vele slaven die op gruwelijke wijze zijn verscheept en verhandeld, en waarvan de nakomelingen nu nog steeds met de gevolgen worden geconfronteerd, terwijl ons land nog steeds een van de rijkere landen der wereld is.
    Dat vind ik niet iets om trots op te zijn.
    Overigens wordt vandaag, 23 mei, de Molukse gijzeling van de school in Bovensmilde herdacht. Ook een vervolg-gevolg van die VOC-mentaliteit: Molukse KNIL-militairen die beschaamd zijn in hun loyaliteit aan en vertrouwen in de Nederlandse Regering(en).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s