Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Vrouw met kleine kinderen krijgt steun op carrixc3xa8reladder

Een reactie plaatsen

AMSTERDAM – Bedrijven en overheid hebben gisteren een handvest ondertekend om meer vrouwen in topposities te krijgen.
Zonder met harde aantallen te komen, hebben de organisaties afgesproken binnen een half jaar op papier te zetten hoe zij vrouwvriendelijker worden. Dat lijkt misschien overbodig in deze tijd, maar uit onderzoeken blijkt dat vrouwen nog vaak afhaken als ze tussen de 35 en 40 jaar oud zijn en in de kleine kinderen zitten. Prinses Mxc3¡xima was bij de ondertekening aanwezig, maar lichtte helaas zelf niet toe hoe zij gezin en werken combineert.

Het handvest xe2x80x98Talent naar de topxe2x80x99 is ontwikkeld door TopBrainstorm, dat namens de werkgevers, vakbonden en overheid wil proberen meer vrouwen aan de top te krijgen. Volgens directeur Marieke Bax gooien vrouwen vaak het bijltje erbij neer omdat bedrijven te star zijn. Bax vindt dat de cultuur van organisaties moet veranderen. Bedrijven kunnen veel vrouwelijk talent behouden als zij flexibelere werktijden aanbieden en het mogelijk maken verlof op te nemen als kinderen geboren worden zonder dat dat consequenties heeft voor de loopbaan.

De regelingen voor kinderopvang moeten beter, stelt Bax. Verder helpt het als hardnekkige beelden die de maatschappij heeft over werkende moeders doorbroken worden. Volgens Bax bestaan raden van bestuur en raden van commissarissen voor slechts 5 procent uit vrouw, terwijl de verhouding tussen afgestudeerden in het hoger en wetenschappelijk onderwijs fifty/fifty ligt.

Staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk, die een werkende partner en twee kleine kinderen heeft, gaf het overwegend vrouwelijke publiek een tip mee. ,,Bouw meer rust in rond de spitsuren en ga niet in de file staan. Een au-pair helpt ook en de blackberry doet het xc3xb3xc3xb3k in de speeltuin.xe2x80x99xe2x80x99

Bron: AD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s