Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Zomer komt weer terug

Een reactie plaatsen

Zeekind_2 DE BILT (ANP) xe2x80″ Mensen die vanaf vrijdag vakantie hebben, hoeven het land niet te ontvluchten. Althans niet wat het weer betreft, want de zomer komt terug. Dat beloofde weerinstituut KNMI vrijdag. Voor hoe lang de zomer terug is, durft woordvoerder Harry Geurts nog niet te zeggen. Dat heeft alles te maken met de eerste orkaan van het seizoen, Bertha, waaraan Nederland ook de terugkeer van de zomer te danken heeft. Omdat Bertha richting IJsland is vertrokken, krijgt Nederland te maken met een hogedrukgebied dat zorgt voor goed weer.

Maar Bertha zorgt er ook voor dat de weermodellen een beetje van slag zijn en de voorspellingen voor de komende tijd dus onzekerder worden. Zeker is dat het in Nederland de komende week zonniger, warmer en droger wordt. Temperaturen van meer dan 25 graden liggen zelfs in het verschiet.

Goed nieuws voor vakantiegangers, minder goed nieuws voor boeren in het noorden van het land. Ondanks de flinke buien van de laatste tijd is het daar nog steeds te droog.

In het zuidwesten en zuiden van Europa wordt het opnieuw heet. Vakantiegangers daar krijgen te maken met temperaturen tussen de 35 en 40 graden.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s