Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

'Aantrekkelijker ouderschapsverlof vaders'

Een reactie plaatsen

Andrxc3xa9 Rouvoet voor Jeugd en Gezin wil het ouderschapsverlof aantrekkelijker maken voor mannen die net vader zijn geworden.

Een woordvoerder van de bewindspersoon heeft zaterdagmiddag een bericht daarover in NRC Handelsblad bevestigd. Volgens Rouvoet geeft de overheid tegenstrijdige signalen af aan jonge gezinnen. Aan de ene kant moeten ze beter in staat worden gesteld om kinderen te maken, aan de andere kant moeten mensen zo veel mogelijk betaald werk verrichten.

Rouvoet vindt dat het kabinet niet alleen moet proberen om zo veel mogelijk vrouwen aan de slag te krijgen. ,,We moeten ons tegelijkertijd inzetten voor jonge vaders die minder willen werken en met name in het eerste jaar meer bij hun gezin willen zijn”, aldus Rouvoet in het NRC.

Te beperkt

In maart vroeg Rouvoet zich al af of het ouderschapsverlof te beperkt is, en of de kinderopvang mogelijk tekortschiet. Een initiatiefwet van GroenLinks om mannen na de geboorte van hun kind recht te geven op twee weken betaald vaderverlof, krijgt echter niet de steun van de minister. Het wetsvoorstel lijkt overigens ook onvoldoende steun in de Tweede Kamer te krijgen.

Op dit moment kunnen vaders slechts twee dagen betaald verlof opnemen na de geboorte. Vrijwel de hele Kamer vindt het idee om die periode uit te breiden naar twee weken sympathiek, maar de meerderheid hikt aan tegen het idee dat de werkgevers voor de kosten moeten opdraaien.

Bron: Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s