Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Brandweer zet autoradio's op afstand zachter

Een reactie plaatsen

Utrechtse brandweermensen kunnen vanaf maandag met de zogenoemde Flitser radio's van automobilisten zachter zetten. ANP Photo

Utrechtse brandweermensen kunnen vanaf maandag met de zogenoemde Flitser radio’s van automobilisten zachter zetten. ANP Photo

UTRECHT (ANP) – Utrechtse brandweermensen kunnen vanaf maandag met de zogenoemde Flister radio’s van automobilisten zachter zetten. Hierdoor moeten bestuurders van auto’s de hulpdienst beter horen aankomen.

De Flister is gexc3xafnstalleerd in een van de brandweerwagens in de regio Utrecht. Als de brandweerwagen of ambulance in de buurt komt van een auto wordt de muziek van de radio of cd-speler onderbroken en klinkt een meertonig signaal. Ook verschijnt in het informatieschermpje van de radio het woord brandweer of ambulance.

Uit onderzoek van hulpdiensten blijkt dat gewone sirenes in moderne auto’s nauwelijks meer doordringen. De voertuigen zijn te goed gexc3xafsoleerd en muziekinstallaties in auto’s staan vaak erg hard.

De proef wordt in eerste instantie voor een periode van twee maanden uitgevoerd. Niet alleen de brandweer in Utrecht zal de Flister testen, maar vanaf maandag rijdt er ook een ambulance in de regio Drenthe met het apparaat.

Bron: De Gelderlander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s