Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Inburgeren met baan in plaats van cursus

Een reactie plaatsen

(Novum) – Jonge allochtonen moeten de mogelijkheid krijgen in te burgeren via een leerbaan in plaats van met een cursus. Voorstellen hierover van het kabinet worden deze week afgerond. Dat zegt staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb (PvdA) woensdag in het Nederlands Dagblad.

Leerwerkbanen zijn praktische cursussen waarbij betaald werk bij een bedrijf wordt gecombineerd met een dag scholing. Na een jaar is de cursist in het bezit van een mbo-diploma. Het idee is dat iemand na een jaar werken en studeren zichzelf kan redden in de maatschappij. Dat is immers het doel van inburgeren, stelt Aboutaleb.

Succes in zo’n leerwerkbaan moet volgens de bewindsman niet worden gedwarsboomd met verplichtingen voor andere cursussen met hetzelfde doel, zoals de inburgeringscursus. Het beleid moet ook helpen de krapte op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

Deze vorm van inburgeren via een baan is volgens Aboutaleb niet voor iedereen geschikt. Dat komt doordat het vaak gaat om leerwerkbanen in de ICT of de techniek.

Bron: Nieuws.nl

0 thoughts on “Inburgeren met baan in plaats van cursus

  1. Dank voor de link, Inburgeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s