Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Relus

Een reactie plaatsen

(Novum) – De maandag overleden PvdA’er Relus ter Beek wordt dinsdag in diverse rouwadvertenties vooral geroemd om zijn humor. Hij wordt in besloten kring begraven. De datum van de uitvaart is niet bekendgemaakt in de advertentie van zijn familie.
Ter Beek overleed maandag op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Hij was al geruime tijd ziek. Namens zijn partij was hij onder meer Tweede Kamerlid, minister van Defensie en Commissaris van de Koningin in Drenthe.
De PvdA in Drenthe schrijft in een advertentie dat Ter Beek als Commissaris van de Koningin ‘boven de partijen’ stond. "Charmant, deskundig en met de nodige humor. Hij was een echte commissaris, en voelde dat ook zo. Hij dacht overal in mee en kon mensen aan zich binden. Relus ter Beek maakte de drempel van het provinciehuis lager."
Het college van gedeputeerde staten in Drenthe laat in een advertentie weten de ervaring en kennis van de Commissaris van de Koningin erg te zullen missen. "Zijn inbreng getuigde van een groot politiek inzicht, strategisch denken en niet in de laatste plaats van een bijzonder gevoel voor humor." Ook provinciale staten haalt de humor van Ter Beek aan. "Zijn optreden werd gekenmerkt door een strakke leiding afgewisseld met humor." De provincie Drenthe vindt dat hij het werk voor medewerkers ‘energie en plezier’ gaf.
Andere rouwadvertenties zijn onder meer geplaatst door het Interprovinciaal Overleg en het ministerie van Defensie. De Stichting Waterprojecten Oost-Indonesixc3xab stelt dat Ter Beek ‘baanbrekend werk’ heeft verricht als voorzitter van de stichting. Hij heeft ‘een grote bijdrage geleverd aan het realiseren van de millenniumdoelstellingen op het gebied van drinkwater’.
Homobelangenorganisatie COC Nederland roemt Ter Beek voor zijn inzet om homoseksuele militairen openlijk te steunen tijdens zijn ministerschap. "Hij bevorderde daarmee wereldwijd de bespreekbaarheid van homoseksualiteit in de krijgsmacht." Ter Beek was van 1989 tot 1994 minister van Defensie.

Kamp Westerbork uit zijn ‘dankbaarheid’ dat het ‘altijd een beroep’ kon doen op Ter Beek, die het Herinneringscentrum Kamp Westerbork ‘een warm hart’ toedroeg.

0 thoughts on “Relus

  1. Een tragisch bericht (zo jong overleden) over iemand die veel positieve dingen tot stand heeft gebracht…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s