Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Vrouwen willen vrouwvriendelijke Koran

Een reactie plaatsen

Een internationale groep moslimvrouwen wil de Koran ontdoen van vrouwonvriendelijke stukken. De Internationale Groep voor Studie en Reflectie over de Vrouw in de Islam startte dit weekeinde met een debat. Het debat vond plaats in de hoofdstad van het overwegend Islamitische Marokko, Rabat.

Vrijer leven

Steeds meer moslima’s willen xc3xa9n vrijer leven xc3xa9n de Koran niet afzweren. De werkgroep komt voor deze vrouwen op. Bijzonder is dat zij direct in discussie gaat met autoriteiten op religieus gebied.

Islamitische recht

De groep wil ook studiebijeenkomsten gaan organiseren over het islamitische recht en samen met internationale wetenschappers gaan publiceren. Het streven van de werkgroep is om het islamitisch recht te hervormen en mannen en vrouwen gelijk te stellen.

Bron: Spitsnieuws

NB: Bij het oorspronkelijke bericht, (klik op Spitsnieuws) zijn veel, in mijn ogen domme, discriminerende reacties geplaatst, waar ik mij uiteraard van distantieer.  Het valt te betreuren dat mensen bij het lezen van zo’n bericht terugvallen naar hun meest primitieve uitingen van angst voor vrouwen. Namelijk: vrouwen op een brute, lage manier schofferen en discrimineren. (c) Marijke

0 thoughts on “Vrouwen willen vrouwvriendelijke Koran

 1. Wel bijzonder hoe de één iets totaal anders beleeft dan de ander: voor mij is dit geen positief bericht – eerder negatief.
  Allereerst: op een kinderdagverblijf hoort men de ouders te kennen en heeft men daarvoor dus geen vingerscan nodig. Ten tweede: zijn andere kinderdagverblijven onveilig??
  Ten derde: dat het geloof in apparatuur het wint van het gebruik van het gezond verstand maakt dat ik dit bericht als een triest dieptepunt zie.

 2. @Fenna: Is dat niet een beetje kortzichtig? Hoe vaak is het al gebeurd dat mensen, die er niets te maken hebben, onopgemerkt scholen en dergelijke gebouwen binnenlopen? Denk aan Julien C.: http://www.nieuws.nl/498608 !
  Dat voorkom je hiermee, en mensen die bekend zijn lopen gemakkelijk binnen, zonder pasje (vergeten? jammer! ga maar halen…)

 3. Nee dat is niet kortzichtig. Vingerscan apparatuur werkt niet en is een privacy probleem. Iedereen kan vingerafdrukken namaken.

  De biometrie pagina van twee nederlandse onderzoekers:

  http://www.keuning.com/biometry/

  Bruce Schneier is een bekende security specialist.

  http://www.schneier.com/blog/archives/2005/09/fingerprint-loc.html

  Vingerafdrukken zijn een vorm van biometrics.

  http://www.schneier.com/crypto-gram-9808.html#biometrics

  Ze zijn ook al eens gekraakt door mythbusters

  http://www.security.nl/article/16401/1

 4. @Stephan: Je hebt gelijk dat vingerscans gefopt kunnen worden, maar dan heb je het alleen over technische aspecten bij een goed voorbereide criminele actie.
  Hier zou je de scan van een geautoriseerd iemand moeten namaken, en dat aantal personen is gering. In de onderhavige situaties is eigenlijk altijd sprake van min of meer impulsieve (mis)daden.
  Bij beveiliging moet je altijd een balans vinden tussen veiligheid en overlast. Absolute veiligheid bestaat niet, optimale veiligheid wel.

 5. Gewoon negeren die reacties. Die laten zien dat deze reageerders geen haar beter zijn (vaak zelfs van lager niveau) dan dat wat ze met hun botte opmerkingen veroordelen…

 6. Er is niets makkelijker dan een kopie van een geautoriseerd persoon maken. Die laten namelijk overal in de buurt van de vingerscanner hun vingerafdrukken achter.

  Dit is eerder een probleem van veel te goedgelovige kinderdagverblijven die niet serieus over veiligheid nadenken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s