Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Bjxc3xb6rk wil IJslandse economie redden

Een reactie plaatsen

Bjork Bjxc3xb6rk zet zich in voor het herstel van de IJslandse economie. De zangeres heeft samen met financixc3xable partner Audur Capital een fonds opgericht dat zal investeren in sociaal en ecologisch verantwoorde bedrijven.

Het doel van het fonds is de IJslandse economie opnieuw op de rails te zetten. Het fonds dat de naam "Bjxc3xb6rk" kreeg, is op zoek naar mensen die willen investeren in kleine bedrijven. IJsland was een van de eerste slachtoffers van de wereldwijde financixc3xable crisis. De IJslandse kroon is fors in waarde gedaald en drie grote banken zijn overgenomen door de overheid.

"Het fonds zal investeren in de unieke bronnen van het land, zijn spectaculaire natuur, zijn levendige cultuur en groene energie", meldt Audur Capital. Het fonds beschikt initieel over 100 miljoen IJslandse kroon (583.000 euro), maar hoopt tegen maart 2009 zo’n 11 miljoen euro te verzamelen.

Volgens het bedrijf is de zangeres "een woordvoerster voor innovatie, creatief denken en meer diversiteit in de IJslandse economie".

Bjxc3xb6rk is bekend van nummers als "Human behaviour", "Army of me" en "Bachelorette". Ze acteerde ook in de film "Dancer in the dark" van Lars von Trier.

Bron: deredactie.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s