Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

0 thoughts on “Donner komt met voorstel deeltijd-WW

 1. Geluk zit diep vanbinnen, het is een x84goddelijke vonk”:
  Tja, in mijn opvoeding is het idee dat god en het goddelijke iets buiten mijzelf is, er zó stevig ingeprent, dat ik hier niets mee kan. Vooral omdat dat betekende dat ik iets moest zoeken dat juist niet van mijzelf was, en dat dat wat in mijzelf zat juist allemaal fout en “zonde” was.
  Daarom blijf ik liever met beide benen op de grond, in plaats van “het” te zoeken in ongrijpbare termen als “spiritualiteit”. Dat staat voor mij gelijk aan het met blote handen proberen te vliegen, en gefrustreerd raken omdat het toch nooit lukt.
  Geluk is niets anders dan het moment van NU nuchter weten te waarderen en, als het zich daartoe leent, er van te genieten!

 2. O jee, ik heb nu pas het hele artikel gelezen in dat Reformatorisch Dagblad. Ook heb ik net dat bijzondere boek van Jan Siebelink uit: “Knielen op een bed violen”. Als ik dat artikel lees, val ik helemaal terug tussen de oefenaar en zijn kornuiten in dat boek: geluk is helemaal zonde, lijden moet je, tot de dood er op volgt! Je leeft niet voor het leven, maar voor de dood…

 3. Ach Niklas, lees om jezelf te troosten en wat moed te putten maar eens dit:
  http://dezonzijde.web-log.nl/dezonzijde/2008/12/goddelijke-vonk.html

 4. Hallo Marijke,

  Wat een verademing naast al die ellende die je overal en altijd hoort en leest. Maarre…………hoe doe je dat?

  Een mooie dag,
  Aart

 5. @Aart: hoe je gelukkig wordt, bedoel je? Daar heb ik geen universeel recept voor, helaas. Dat is voor iedereen heel persoonlijk. Mijn geluksmomenten oftewel hoe ik probeer de zonnige kant van het leven te benadrukken beschrijf ik regelmatig op mijn Zonzijde weblog: http://www.dezonzijde.web-log.nl
  En op dit Positieve weblog plaats ik elke dag een positief bericht, dat ik uit de veelvoud van het negatieve nieuws heb gedestilleerd. Ik zoek en vind dit nieuws gewoon op internet. Soms is het even moeilijk om wat te vinden, maar meestal lukt het aardig.

  Dank voor je reactie!

 6. Je moet het zelf creeren..
  Ik kan ook wel wat tips geven.
  maar..je moet er voor openstaan. En doorzetten.
  EN..iedereen heeft zijn minder goede dagen..
  Rachel.

 7. Hallo Marijke,
  Ik wil alle mensen opzoek naar positief nieuws graag uitnodigen om ook eens op de website Leergierig.com te gaan kijken. Tegelijkertijd wil ik vragen of u er wat voor voelt om via deze site gevonden te worden.
  Fijne dag en vriendelijke groeten, Ken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s