Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Obama bexc3xabindigt Irak-tijdperk

Een reactie plaatsen

WASHINGTON – Met een simpele zin in een toespraak tot mariniers maakte president Obama vrijdag een einde aan een tijdperk: xe2x80x98Op 31 augustus 2010 komt onze gevechtsmissie in Irak ten einde.xe2x80x99

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag tijdens een toespraak bekend gemaakt dat de Amerikaanse troepen uiterlijk augustus 2010 Irak zullen hebben verlaten. 

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag tijdens een toespraak bekend gemaakt dat de Amerikaanse troepen uiterlijk augustus 2010 Irak zullen hebben verlaten. (AP)

Een maand na zijn aantreden vervult Obama zo de belofte waarop hij zijn verkiezingscampagne heeft gebouwd. Maar de terugtrekking duurt iets langer dan hij beloofde. Het grootste deel van de soldaten gaat pas volgend jaar weg. En Obama laat 50 duizend soldaten achter in Irak.

Deze xe2x80x98overgangsmachtxe2x80x99 zal niet meer deelnemen aan grote gevechten. Zij moet de Iraakse veiligheidstroepen opleiden en adviseren, terroristische cellen oprollen en Amerikaanse burgers en militairen in Irak beschermen.

Lees het hele bericht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s