Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Geithner doet beurzen opleven met positief nieuws

Een reactie plaatsen

WASHINGTON – Minister Geithner van Financixc3xabn deed de beurs dinsdag opleven met goed nieuws over de Amerikaanse banken. Volgens hem bezit de xe2x80x98overgrote meerderheidxe2x80x99 van de banken meer kapitaal dan nodig is om hen te classificeren als xe2x80x98goed gekapitaliseerdxe2x80x99.

Op het moment voert de centrale bank, de Federal Reserve, zogeheten xe2x80x98stress testsxe2x80x99 uit bij de negentien grootste banken. Daarmee moet duidelijk worden wat de ware omvang is van de xe2x80x98slechte leningenxe2x80x99 waarmee de banken zitten. Zo wil Geithner besluiten welke banken nog meer hulp nodig hebben. Het doel is om de kredietverlening door banken op gang te brengen, een voorwaarde voor economisch herstel.

Op 4 mei wordt de uitslag van de tests bekendgemaakt, maar Geithners geruststellende woorden zijn een belangrijk voorproefje. Daarnaast meldde de minister dinsdag dat er xe2x80x98enige dooixe2x80x99 optreedt in de kredietmarkt en dat het xe2x80x98vertrouwen in de stabiliteit van het systeemxe2x80x99 toeneemt. Ook heeft de regering nog 135 miljard dollar over van de 700 miljard die het Congres in de herfst uittrok voor TARP, het reddingsplan voor de financixc3xable sector. Nieuw geld is niet nodig.

Lees het hele bericht in deVolkskrant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s