Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Stagiairs mogen vaker blijven

Een reactie plaatsen

Stagiairs krijgen dit jaar vaker een baan op hun stageplek aangeboden dan vorig jaar. Ook nemen ze die baan vaker aan. Dat concludeert het Studentenbureau uit de Stage monitor die het ieder half jaar uitvoert. Deze keer deden 592 studenten mee.

Waar in 2008 nog 35 procent van de studenten een baan kreeg aangeboden bij het bedrijf van de stage, was dat in 2009 42,7 procent. Veertig procent van de stagiairs die een baan aangeboden kreeg, nam deze dit jaar aan. Vorig jaar was dat nog negentien procent.

Zestig procent denkt dat de crisis geen invloed heeft op zijn toekomst, 78 procent na de studie een baan te kunnen vinden.

Bron: Nieuws.nl

0 thoughts on “Stagiairs mogen vaker blijven

  1. Een stagiair kun je een tijdlang beoordelen, zonder risico dat je hem een vaste baan moet aanbieden. Degenen die een goede indruk achterlaten in die periode, hebben duidelijk een streepje voor!
    Normaal is de proeftijd wettelijk maximaal twee maanden, stagiairs lopen vaak een half jaar mee. Die kunnen zich dus gemakkelijker “inburgeren”, ook omdat ze welwillender worden behandeld…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s