Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Proef met windschermen op treinstation

Een reactie plaatsen

De treinstations Leiden Centraal en Amsterdam Bijlmer worden comfortabeler gemaakt. Spoorbeheerder ProRail plaatst windschermen en nieuwe banken om de sfeer en het comfort op de stations te verbeteren. Het gaat daarbij om een proef, die komend jaar wordt uitgevoerd. Dat maakte ProRail zaterdag bekend op de Dag van de Architectuur. Het huidige perronmeubilair is inmiddels twintig jaar oud. Bovendien zijn reizigers volgens ProRail niet tevreden over de sfeer op de perrons.

Een deel van het station in Leiden krijgt comfortabele banken en poefjes op het perron. Ook komt er nieuwe bestrating, wordt de verlichting aangepast en komen er nieuwe afval- en krantenbakken. Daarnaast komt er een verwarmde en doorzichtige wachtruimte. In Amsterdam worden ook banken en poefjes getest, verder worden op dit station windschermen geplaatst.

Onderzoek wijst volgens ProRail uit dat reizigers steeds meer tevreden zijn over hun treinreis, maar het wachten op de perrons blijft achter in de waardering. De perrons worden ervaren als kil, grauw, oncomfortabel en sfeerloos.

De proeven met nieuw meubilair beginnen in de eerste drie maanden van volgend jaar en duren een halfjaar. Tijdens de proeven worden reizigers gevraagd hun mening te geven. Als de proeven slagen, wordt het nieuwe meubilair mogelijk ook gebruikt op andere stations.

Bron: Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s