Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Pianoxe2x80x99s in de strijd tegen anonimiteit

Een reactie plaatsen

Kunstenaar zet dertig piano’s neer in Londen.

Kunstenaar Luke Jerram uit Bristol stoort zich aan de alom aanwezige anonimiteit. Waarom praat hij nooit met de mensen die hij elke week in de wasserette ziet? Hoe heten zijn overburen? Jerram weet het niet. Gelukkig denkt hij wel een oplossing te hebben: pianoxe2x80x99s.

Door ergens op straat een piano neer te zetten, hoopt Jerram mensen bij elkaar te brengen. Opeens hebben ze iets om over te praten. Je kent het vast wel uit de trein: als die stilstaat in het weiland, beginnen je medereizigers opeens een gesprek. Een onverwachte gebeurtenis legitimeert een gesprek met een vreemde.

En het werkt. Nadat Jerram in Birmingham nul op rekest kreeg, zette hij in Londen onder de noemer Play Me Ixe2x80x99m Yours dertig pianoxe2x80x99s neer. En dan kan het gebeuren dat je iemand in een winkelcentrum opeens een stuk van Chopin hoort spelen.

Tot 13 juli staan de pianoxe2x80x99s in de Londense straten. Daarna schenkt Jerram ze aan scholen. Dat betekent niet dat Play Me Ixe2x80x99m Yours verleden tijd is. Over de hele wereld vindt het idee navolging. Bijvoorbeeld in Sao Paulo. In deze video zie je de interactie tussen mensen op straat:

Als het zelfs in hectische wereldsteden als Londen en Sao Paulo werkt, moeten de pianoxe2x80x99s in onze kleine steden ook effect hebben. Wil je het in jouw stad proberen? Neem dat contact op met de kunstenaar.

(Via Bright)

Bron: NRCnext.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s