Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Simon Vinkenoog

Een reactie plaatsen

"Ik leef als het ware buiten de tijd, in een hier en nu, dat bestaat uit het verwerven van allerlei vaardigheden die ik tot nu toe niet besefte" schrijft Simon Vinkenoog in zijn laatste Kersvers van 7 juli.

Vannacht is hij ‘uit de tijd gekomen’, zoals ze dat in Drenthe zo mooi kunnen zeggen. Ik heb hem, vanaf mijn eerste kennismaking met zijn werk, als een een tijdloos mens ervaren. Hoe ik moed putte uit zijn boek Hoogseizoen, dat voor mij het echte leven liet lezen uit het culturele spannende Amsterdam, terwijl ik als jonggehuwd stadssmeisje in een dorp in Overrijssel was terechtgekomen en mij ongelukkig voelde.

Maar vooral de laatste jaren las ik elke dag zijn weblog. Daarin beschrijft hij op theatrale toon zijn dagelijkse leven, met vele verwijzingen naar belangwekkende boeken, die hem inzicht na inzicht hebben gegeven. Maar vooral de vreugde om te leven, te genieten, spatten uit de vele vele pagina’s van zijn Webstek.

Laurens Vancrevel noemde hem in zijn nawoord bij de bundeling HARTSLAG de gelukzaligste der surrealisten. En hij heeft veel van dat gelukzalige gedeeld met anderen, ook met mij.

Dank lieve Simon.

Een gedicht over Simon Vinkenoog – gemaakt na een ontmoeting met hem in de Taaltheaternacht in Emmen – welke ik gisteravond geplaatst heb op mijn Zonzijdeblog, toen hij al stervende was, kun je hier lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s