Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Hier en daar een bui

Een reactie plaatsen

Buienradar is een van de populairste websites van Nederland, mede doordat het weer steeds onvoorspelbaarder lijkt te worden. Oprichter Edwin Rijkaart: xe2x80x9eWe hebben geluk met de gevolgen van de klimaatveranderingxe2x80x9d.

xe2x80x99Op een zonnige dag in Gouda kan het aan het strand helemaal dicht zittenxe2x80x9d, weet Michel de Haan. De uitvaartverzorger uit Moordrecht heeft een weerafhankelijke baan, maar mag ook graag met de hond wandelen. Voor zijn werk checkt De Haan Buienradar, voor het wandelen met de hond 360.org, de nieuwe site die de oprichters van Buienradar in het leven hebben geroepen en waar iedereen zijn voordeel mee kan doen. xe2x80x9eIk check het twee keer per dag.xe2x80x9d

Buienradar wint met het jaar aan populariteit. In 2006 staat het nog niet in de top-10 van meest bekeken sites, opgemaakt door NRC.next. Een jaar later wordt Buienradar uitgeroepen tot website van het jaar en afgelopen donderdag, 20 augustus, haalt de site een record van meer dan drie miljoen unieke bezoekers. Het succesvolle bedrijf breidt zich uit naar meer landen in Europa, en naar meer informatie op de site.

De bedenkers van Buienradar.nl zijn de broers Edwin, Wijnand en Stefan Rijkaart. Jonge mannen met een ondernemersgeest. En verschillende achtergronden. Stefan (35) deed een ICT-opleiding met een specialisatie financixc3xabn, Edwin (39) een pilotenopleiding waar hij veel leerde over meteorologie. Wijnand (40) is jurist. Het bleek een ideale combinatie. Inmiddels zijn ze in tien Europese landen actief, momenteel zetten ze een site op in Scandinavixc3xab.

Lees het hele artikel in Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s