Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

De fietssnelweg

Een reactie plaatsen

Van Arnhem naar Nijmegen fietsen, moet in veertig minuten kunnen. Over drie jaar.

Vlak voor de nieuwbouw van  Oosterhout passeert een man  op een hybride. Kantoortype,  maar in korte broek en bepakt met  een handig rugzakje. Dit is de doelgroep. Een werknemer die geen zin  heeft in de file voor de Waalbrug en  het woon-werkverkeer gebruikt om  de behoefte aan beweging te bevredigen na een dag tussen vier muren.
Niets fijner dan op de fiets naar je  werk en na gedane arbeid stevig trappend weer naar huis. Helaas is dat  niet voor iedereen weggelegd. Veel  mensen werken op een behoorlijke  afstand van hun woonplaats en zijn  derhalve aangewezen op het openbaar vervoer of de auto. En dat betekent een langer reistijd, onverwacht  oponthoud, files, vervuiling, wachten. Niet zelden vergaat daarbij de  lust om na thuiskomst even te gaan  sporten, terwijl dat juist de zinnen  verzet en goed is voor lijf en leden.
Daarom is de snelfietsroute of  fietssnelweg in al zijn eenvoud zoxe2x80x99n  mooie oplossing. Een echte win- winsituatie, in de termen van het hedendaagse kantoor. Want tel uit je  winst: een fietser gaat van deur tot  deur en bepaalt zelf het tempo, is  niet van anderen afhankelijk, neemt  veel minder ruimte in dan een auto,  vervuilt het milieu nauwelijks, zorgt  zelden voor opstoppingen en werkt  bijna ongemerkt aan de eigen conditie.

Lees het hele artikel in Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s