Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Mxc3¡xima adviseur van Ban Ki-moon

Een reactie plaatsen

Maxima_tcm44569871

Prinses Mxc3¡xima wordt adviseur van VN-baas Ban Ki-moon op het gebied van microkrediet. Premier Balkenende heeft dat bekendgemaakt in New York, waar hij is voor de jaarlijkse algemene vergadering van de Verenigde Naties.

Mxc3¡xima heeft de afgelopen jaren in verscheidene functies geadviseerd over het toegankelijker maken van de financixc3xable sector voor armen door middel van microkredieten. Dat zijn kleine leningen voor ondernemers die moeite hebben om een banklening te krijgen.

Boodschap
In veel arme landen hebben veel mensen geen bank- of spaarrekening. Daardoor kunnen ze moeilijk verzekeringen of leningen af te sluiten.

De afgelopen jaren was Mxc3¡xima in de VN al lid van een groep adviseurs op dit terrein. In Nederland is ze lid van de Raad voor Microfinanciering. In haar nieuwe functie zal ze de komende tijd landen bezoeken om haar boodschap onder de aandacht te brengen.

Mxc3¡xima houdt later vandaag in New York een betoog over microkredieten. Premier Balkenende noemde het goed voor Nederland dat de prinses deze functie heeft gekregen.

Bron: NOSJOURNAAL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s