Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

"Zo samenwerken was voor de crisis ondenkbaar"

Een reactie plaatsen

PITTSBURGH –  Nederland kijkt tevreden terug op de top van de G20, de groep van twintig belangrijkste economiexc3xabn ter wereld, in Pittsburgh.

Premier Jan Peter Balkenende wees er vrijdag na afloop op dat er afspraken zijn gemaakt over onder meer persverse bonusprikkels, over behoud van de vrijhandel en over het verbeteren van het toezicht op de financixc3xable sector. Volgens Balkenende bewijst de top opnieuw dat er geen alternatief is voor internationale samenwerking. xe2x80x9eSamenwerking heeft er voor gezorgd dat we het afgelopen jaar niet in een diepe depressie zijn beland. De afspraken van vandaag effenen het pad naar solide en duurzaam economisch herstel.xe2x80x9d Onderzoeken tonen volgens de premier aan dat een gezamenlijke wereldwijde aanpak meer economische groei en 200 miljoen banen oplevert.

Minister Wouter Bos (Financixc3xabn) benadrukte hoe bijzonder het is dat de landen van de G20 op zoveel terreinen samenwerken. Hij sprak van een xe2x80x9ewereldregering in wordingxe2x80x9d. Nederland is geen lid van de G20, maar schoof in Pittsburgh wel voor de derde keer op rij aan. De kans is bovendien groot dat ons land ook bij de volgende G20-top in Canada uitgenodigd wordt.

Balkenende en Bos waren positief over de afspraken die de G20 maakte over de aanpak van bonussen. Een beperking van de bonus tot maximaal een jaarsalaris haalde het niet door Amerikaans verzet. Tot teleurstelling van Nederland lukte het in Pittsburgh ook niet om afspraken te maken over de financiering van de aanpak van het klimaatprobleem. Onder meer China ligt nog dwars, waardoor de komende weken volgens Balkenende xe2x80x9epittige discussiesxe2x80x9d wachten. In december in Kopenhagen zou er een klimaatakkoord gesloten moeten worden.

Het kabinet is blij met de verhoogde status van de G20 als het forum waar in de toekomst zaken rond de wereldeconomie worden gedaan. xe2x80x9eDat is van grote betekenis voor de afstemming in de toekomstxe2x80x9d, aldus Balkenende. Bos noemde het een xe2x80x9eongelooflijke vooruitgangxe2x80x9d hoe de leden van de G20 nu bij elkaar zitten en onderling afspraken maken. Volgens hem was dat voor de crisis ondenkbaar.

Bron: Telegraaf.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s