Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Aegon betaalt 1 miljard terug aan Bos

Een reactie plaatsen

De Haagse verzekeraar betaalt een premie van maximaal 13 procent voor vroegtijdig aflossen. Het bedrag wordt op 30 november terugbetaald, meldde Aegon donderdag.

Aegon kreeg een jaar geleden 3 miljard euro van minister Wouter Bos van Financixc3xabn om zich te wapenen tegen de financixc3xable crisis. xe2x80x98Het blijft ons voornemen om de Nederlandse overheid zo snel mogelijk terug te betalen. Dit is een eerste stapxe2x80x99, aldus topman Alex Wynaendts in een toelichting. Het besluit vroegtijdig terug te betalen wordt volgens hem xe2x80x98ondersteund door Aegon’s sterke kapitaalpositie en de verbeterde economische vooruitzichtenxe2x80x99.

Rente

Aegon betaalt op het geleende geld een rente van 8,5 procent. De premie voor vroegtijdig terugbetalen is afhankelijk van de aandelenkoers van Aegon tussen 23 en 27 november. De premie is maximaal 130 miljoen euro.

In ruil voor de kapitaalinjectie heeft de Nederlandse staat aandelen in Aegon gekregen. Een andere voorwaarde voor de injectie was geen bonussen voor topbestuurders. Ook benoemde de overheid twee commissarissen bij de verzekeraar.

ING

Ook financixc3xable concerns SNS Reaal en ING kregen vorig jaar een kapitaalinjectie van Bos. ING maakte eerder deze week bekend vroegtijdig 5 miljard euro terug te betalen.

Bron: de Volkskrant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s