Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Theater voor de jongsten

Een reactie plaatsen

Theaterxc2xa9 FOTO ANNUSKA STEIXNER

Met toneel kun je niet vroeg genoeg beginnen, vindt Ingrid Wolff. Zij organiseert drie dagen theater voor peuters in Rotterdam.

In de voorstelling xe2x80x99Au Jardinxe2x80x99 zit een vrouw in haar tuin te dagdromen. Een man neemt haar mee op een wonderlijke reis waarin tekeningen, schilderijen, schaduwfiguren en videobeelden kleurrijk tot leven komen. Het Waalse gezelschap Thxc3xa9xc3xa2tre de la Guimbarde brengt dit visuele fantasiespel voor een kinderpubliek vanaf xc3xa9xc3xa9n jaar.

Volgens de initiatiefnemers van Theater 0-4 Internationaal, een driedaags programma over internationaal peutertheater in de Rotterdamse Schouwburg, hoef je niet te wachten tot je kind vier jaar is om over de drempel van het theater te stappen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, vindt artistiek directeur Ingrid Wolff. xe2x80x9eIn de opvoeding van peuters draait het niet alleen om gezonde voeding en veiligheid maar ook om verbeelding en verwondering. In landen als Belgixc3xab, Duitsland, Frankrijk of Oostenrijk zijn theatervoorstellingen voor peuters dan ook heel gewoon. Ook werken kunstenaars daar in crxc3xa8ches of peuterspeelzalen, om samen met de kinderen te dansen of muziek te maken.xe2x80x9d

Lees het hele bericht in Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s