Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Yerli wil Wilders bedelven onder bossen bloemen

3 reacties

Cabaratixc3xa8re en actievoerster Nilgxc3xbcn Yerli: ‘Ik hoop dat mijn actie een liefdevolle reactie uitlokt.’ Foto GPDDiep van binnen hunkeren we allemaal naar liefde, zegt Nilgxc3xbcn Yerli, en met Geert Wilders is het niet anders. Volgende week hoopt de schrijfster en theatermaakster in de Tweede Kamer honderden liefdesbrieven, gedichten en bossen bloemen te overhandigen aan de PVV-leider.

”Als iedereen van Wilders gaat houden, verandert er misschien iets in zijn opstelling,” vertelt Yerli over het doel van de actie. ”Dan zal hij misschien ook bereid zijn het debat aan te gaan met de moslimstudenten die deze prachtige brieven voor hem hebben geschreven.”

Yerli, die vandaag haar veertigste verjaardag viert, gelooft heilig in de kracht van de liefde. ”Dat heb ik van mijn moeder. Als je iemand haat, drukte zij mij op het hart, levert dat niets anders dan haat op. Empathie kan veranderen in sympathie en uiteindelijk zelfs in liefde.”

”Ik wil Geert Wilders laten weten dat ik met hem meevoel, dat ik begrijp dat hij zich in een positie heeft gemanoeuvreerd waarin hij moet provoceren om te blijven bestaan. De man is totaal verhard in zijn standpunten. Maar ik verwacht dat onze liefde weer een mens van hem maakt.”

Het vertederingsoffensief moet ook de welwillende moslims in Nederland een hart onder de riem steken. Yerli ergert zich groen en geel aan de beeldvorming rond deze groep.

Yerli: ”Er wordt gedaan alsof alle moslims gek of dom zijn. Ik zal niet ontkennen dat er een kleine groep mensen is met radicale opvattingen, maar nu wordt iedere moslim als gevaarlijk bestempeld. Het vervelende is dat je er op den duur ook daadwerkelijk agressief van wordt. Actie roept nu eenmaal een reactie op. Ik hoop dat mijn actie een liefdevolle reactie uitlokt.”

Yerli beseft dat zij een beroep doet op de zachte krachten in een hard klimaat. ”De vrijheid van meningsuiting wordt tegenwoordig vertaald in een zo hard mogelijk schreeuwen tegen elkaar. Als je maar bereid bent om te slaan, te schoppen en te schelden, dan heb je lef en pit. Als je, zoals Job Cohen, een beroep doet op het fatsoen, word je als een softie weggezet.”

”Ik merk het nu zelf ook. Als ik gisteravond bij Pauw & Witteman allemaal vreselijke dingen over Wilders had geroepen, had ik waarschijnlijk honderden reacties van voor- en tegenstanders in mijn mailbak ontvangen, net als Herman van Veen. Nu ik het over de liefde had, bleef het bij xc3xa9xc3xa9n reactie – van een PVV-aanhanger die me liet weten dat ik de bloemen in mijn reet kon steken.” (PATRICK MEERSHOEK)

3 thoughts on “Yerli wil Wilders bedelven onder bossen bloemen

 1. Lieve Marijke,

  Jaaa deze vrouw bedoel ik…..Ik ging naar boven om haar naam te googlen maar vergat m’n papiertje met haar naam….en zie een engel reikte het me aan…..

  Het vereist kracht haar doen maar dit is precies de kracht die nodig is om haat te verdrijven…..

  Liefde, liefde en de kracht ervan……

  Mooie dromen van Annet~) x!

 2. En al die lui die over Herman van Veen heenvallen, hebben niet eens goed geluisterd WAT hij gezegd heeft, want dan zouden ze moeten toegeven dat hij een terechte opmerking heeft gemaakt. Geert Wilders heeft WEL goed geluisterd, maar gebruikt de consternatie in zijn eigen voordeel, om de aandacht van die terechte vergelijking af te leiden.
  Bij zijn aanhang lukt dat prima, gezien de plaats die zijn aanhang voor de bloemen heeft uitgezocht…

 3. Mag ik even grinniken om jouw manier van schrijven, Niklas? En dan bedoel ik alleen jouw laatste regel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s