Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Steun voor Van Agt in strijd voor Palestijnen

1 reactie

Oud-premier Dries van Agt krijgt steun voor zijn strijd tegen de bejegening van Palestijnen door Israxc3xabl. Oud-politici en internationaal rechtdeskundigen sluiten zich bij hem aan met de oprichting van de stichting The Rights Forum.

Het gaat onder anderen om de oud-ministers van Buitenlandse Zaken Hans van den Broek (CDA) en Hans van Mierlo (D66) en diens partijgenoot Laurens Jan Brinkhorst, ex-minister van Economische Zaken. Onder de juristen zijn de hoogleraren Liesbeth Zegveld (Universiteit Leiden) en Andre Nollkaemper (Universiteit van Amsterdam).

The Rights Forum zal ijveren voor xe2x80x98een rechtvaardiger Midden-Oostenbeleidxe2x80x99. Het doel is om via diplomatieke druk te bereiken dat Israxc3xabl zich gaat houden aan internationale rechtsregels, zoals een stop op de bouw van nederzettingen op Palestijns grondgebied en het afbreken van de muur die Israxc3xabl op de Westelijke Jordaanoever bouwde. Ook wil de stichting bewustwording van het conflict bevorderen en oordelen uitspreken over schendingen van mensenrechten.

Van Agt spreekt zich sinds 2005 steeds feller uit over de vergoelijkende houding van Nederland ten opzichte van Israxc3xabl en zijn bezettingspolitiek in de Palestijnse gebieden.

Lees het hele bericht in de Volkkrant

One thought on “Steun voor Van Agt in strijd voor Palestijnen

  1. Ooit waren dat allemaal “wijze mannen” die door dik en dun Israel de hand boven het hoofd hielden, nu zijn het wijze mannen omdat ze op hun schreden durven terugkeren.
    Net als eerder Sicco Mansholt over zijn agrarisch beleid van ongebreidelde schaalvergroting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s