Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Weduwe krijgt schadevergoeding Catshuisbrand

Een reactie plaatsen

DEN HAAG – De Staat betaalt een schadevergoeding aan de weduwe van de schilder die in 2004 omkwam bij een brand in het Catshuis, de ambtswoning van premier Jan Peter Balkenende in Den Haag.

Hoe hoog het bedrag is, is niet bekend. De advocaat van de weduwe zei vrijdagavond in RTL/Nieuws dat zij tevreden is over de afhandeling van de zaak.

Een woordvoerder van premier Jan Peter Balkenende bevestigde dat er een regeling is getroffen, maar wilde niets zeggen over de inhoud ervan. Volgens hem is de regeling naar tevredenheid van beide partijen. Hij benadrukte dat er geen sprake is van schuld- of aansprakelijkheidserkenning.

Balkenende liet afgelopen zomer, na een Tweede Kamerdebat over de kwestie, weten dat het lot van de weduwe en de kinderen hem zeer aan het hart ging. ,,Dat is nu uitgemond in een regeling”, aldus de woordvoerder.

Het kabinet heeft steeds gezegd dat de fatale brand is veroorzaakt door gebruik van het verboden oplosmiddel thinner door schilders. Het schildersbedrijf is daarvoor veroordeeld.

Een meerderheid in de Tweede Kamer liet eerder weten het onbestaanbaar te vinden dat ambtenaren hebben besloten het TNO-onderzoek, waarin staat dat de brand mogelijk mede het gevolg is van fouten bij de overheid, weg te houden bij het Openbaar Ministerie. Volgens premier Balkenende was het rapport weliswaar ,,onvoldragen” maar is de beslissing het niet door te sturen ,,onzorgvuldig, onjuist en onvolledig”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s