Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

'Ik had nog nooit een kans gekregenxe2x80x99

Een reactie plaatsen

De Britse tv-kok Jamie Oliver probeert via zijn Amsterdamse vestiging Fifteen jongeren op de rails te zetten. Twee oud-leerlingen vertellen hoe het nu met ze gaat.

Jamo Qadiri (29) had vijf jaar geleden nog nooit van de Britse tv-kok Jamie Oliver gehoord. Hij las in de krant dat de school van de tv-kok naar Amsterdam kwam, en dat de opleiding voor de leerlingen gratis zou zijn. Qadiri kwam toen net terug van een half jaar reizen door Canada, op zoek naar zichzelf. Terug in Amsterdam wist hij het nog steeds niet. Hij wilde wel een opleiding, een goede baan, maar had geen idee wat.xe2x80x9c Koken leek me best leukxe2x80x9d, dus hij schreef zich in.

Zijn middelbare school had Qadiri niet afgemaakt. Tijdens zijn havo-examens was hij gestopt, zijn hoofd stond er niet naar. xe2x80x99Familieomstandighedenxe2x80x99, vat hij zijn problemen van toen samen. Op zijn vijftiende was hij in zijn eentje van Afghanistan naar Nederland gevlucht. Via gezinshereniging haalde hij zijn ouders, vijf broertjes en twee zusjes naar Amsterdam. Ze zaten verspreid over de hele wereld. Als oudste zoon moest hij alles regelen xe2x80″ dan heb je wel wat anders aan je hoofd dan eindexamens.

Lees het hele bericht in Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s