Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Weer vogeltjes kijken via webcam

Een reactie plaatsen

OoievaarVoor het vierde jaar kunnen liefhebbers via de webcam zondag weer kijken naar het wel en wee van vogels. Vogelbescherming Nederland heeft webcams opgesteld bij de nesten van onder meer de steenuil, torenvalk, kerkuil, ooievaar, boerenzwaluw, koolmees en de oehoe.

Via de site http://www.beleefdelente.nl/ zijn de avonturen van de vogels 24 uur per dag te volgen. Te zien is hoe de vogels een nest bouwen, eieren leggen, broeden en af- en aanvliegen met voedsel voor hun jongen. Via de site zijn vanaf maandag korte filmpjes te zien met hoogtepunten en per vogels wordt een weblog bijgehouden door deskundigen van verschillende vogelwerkgroepen.

Vogelbescherming Nederland zorgt ervoor dat de nesten niet worden verstoord. De camera’s zijn lang voordat de vogels op hun nest aankomen, al gexc3xafnstalleerd. De locaties zijn afgeschermd zodat de vogels in alle rust kunnen broeden. De camera’s blijven tot 1 juli aan. Vorig jaar kwamen ongeveer 900.000 mensen een kijkje nemen op de vogeltjessite.

Bron: AD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s