Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Huis stemt in met zorgplan Obama

1 reactie

Obama_2

President Obama is blij omdat zijn zorgwet is goedgekeurd Foto: Het Witte Huis

Huis van Afgevaardigden in de VS heeft ingestemd met het zorgplan van president Obama. Het wetsvoorstel werd met 219 tegen 212 stemmen aangenomen; 34 Democraten stemden uiteindelijk met de Republikeinen tegen.

Vrijwel alle Amerikanen moeten nu een polis afsluiten en de verzekeraars zijn verplicht om alle klanten aan te nemen, op straffe van een boete. Er zijn nu naar schatting 32 miljoen Amerikanen onverzekerd.

Obama deed voor de stemming een laatste oproep aan alle twijfelende Democraten. Hij heeft ze waarschijnlijk overgehaald met de belofte dat geen belastinggeld wordt gebruikt voor abortussen. De Republikeinen zijn fel tegen de wet.

Overwinning voor bevolking
"De hervorming van het zorgstelsel is een overwinning voor de Amerikaanse bevolking. Het gezond verstand heeft gezegevierd", zei president Obama na de stemming.

De uitslag toont volgens Obama aan dat de VS nog steeds in staat is tot grote dingen. Hij prees de afgevaardigden voor hun moed en zei dat het geen makkelijke stemming was, maar wel de juiste.

Obama zal de wet deze week ondertekenen.

Bron:  NOS Nieuws

One thought on “Huis stemt in met zorgplan Obama

  1. Ik verbaas me er mateloos over, dat een land waar de Bijbel zo’n grote rol speelt in de politiek, zoveel moeite heeft met zo’n basisvorm van solidariteit.
    Die opdracht tot solidariteit kun je toch overduidelijk lezen in het Nieuwe Testament?!
    Al bijna een eeuw raakt een deel van die natie in blinde paniek als dergelijke voorstellen op tafel komen, alsof daarmee meteen het communisme wordt ingevoerd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s