Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

India en Brazilixc3xab helpen armste landen

1 reactie

Terwijl de rijke landen zich vooral nog richten op de traditionele ontwikkelingshulp, bieden nieuwe spelers op het wereldtoneel vooral hulp langs de weg van handel. Zo willen Brazilixc3xab en India de minst ontwikkelde landen in de wereld steunen door deze onbeperkt toegang te geven tot hun markten.

De beide opkomende economische machten zullen de armste landen geen invoertarieven en beperkingen opleggen wat betreft toegestane handelsvolumes, zo hebben zij onlangs de wereldhandelsorganisatie WTO laten weten.

Versoepeling van de handel met de minst ontwikkelde landen is niet nieuw; zowel de EU als de VS hebben een aparte regeling voor deze groep. Beide handelsblokken maken echter ten opzichte van sommige producten nog voorbehoud. Brazilixc3xab en India zeggen geen producten uit te sluiten. Dat betekent voor de armste landen met belangrijke landbouwproducten als cacao, katoen en rietsuiker, maar ook textiel de Indiase en Braziliaanse markt op kunnen.

Lees het hele artikel in Trouw

One thought on “India en Brazilixc3xab helpen armste landen

  1. Zo zie je maar dat de “ontwikkelde” wereld nog wel eens iets kan leren van de “minder ontwikkelde” wereld om de “onderontwikkelde” wereld zich te helpen ontwikkelen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s