Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Vertrouwen in economie groeit

3 reacties

DEN HAAG – Het vertrouwen van de Nederlanders in de economie is het afgelopen kwartaal iets toegenomen in vergelijking met het laatste kwartaal vorig jaar.

Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in opdracht van de overheid onder 1081 mensen blijkt dat het aantal mensen dat denkt dat het de komende twaalf maanden slechter gaat, afnam van 44 naar 26 procent.

Van de deelnemers aan het onderzoek gaf 70 procent de economie een voldoende, 5 procent meer dan in het laatste kwartaal van 2009. Verder blijkt het vertrouwen van Nederlanders in de regering nog steeds af te nemen. Had eind vorig jaar nog 53 procent vertrouwen in de regering, in het eerste kwartaal van dit jaar zakte dat met 1 procent naar 52 procent.

De Nederlandse bevolking zit daarmee nog steeds in de top vergeleken met andere landen in Europa. Van de mensen in Letland bijvoorbeeld heeft maar 10 procent vertrouwen in de eigen regering. Koploper is Luxemburg waar 77 procent van de bevolking vertrouwen heeft in de regering.

Bron: de Volkskrant

3 thoughts on “Vertrouwen in economie groeit

  1. Het onderzoek is NU gepubliceerd, maar de ambtelijke bezuinigingsvoorstellen zijn pas gisteren bekendgemaakt. Een zelfde onderzoek zal nu, een paar dagen later, vast een hxc3xa9xc3xa9l ander resultaat opleveren, ondanks de draaikontende Donner gisteravond bij Pauw zonder Witteman.

  2. Fijn is het om te verwachten; of dat uitkomt, is niet zo belangrijk, nu-gevoel door het xe2x80x98straks komt het goedxe2x80x99, wint het van xe2x80x98jammer, het is toch anders dan wat de gedachten en fantasie beloofdenxe2x80xa6 Het is die ouderwetse kracht van hoop, positieve fantasie en verwachting die in het nu vaak zo sterk maakt, dat de latere tegenvallers in beleving het onderspit delven…

  3. @Andre Naber: Wat prachtig gezegd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s