Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Anne Frankexpositie in sloppenwijk Sao Paulo

1 reactie

SAO PAULO – Anne Frank is ook een bron van inspiratie voor de kinderen in de sloppenwijken van Brazilixc3xab, die op straat en thuis dagelijks worden geconfronteerd met geweld. Dat zei minster Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) woensdag in Sao Paulo bij de opening van de in ruim veertig taalversies rondreizende tentoonstelling ‘Anne Frank – een geschiedenis van vandaag’.

De tentoonstelling, in een van de favela’s (zeer arme buurten) van de stad, belicht de Holocaust vanuit het perspectief van de familie Frank en legt verbindingen met de rechten van kinderen in onze tijd.

”Regeringen in de hele wereld moeten zorgen dat kinderen kunnen opgroeien zonder dat hun rechten worden geschonden”, zei Verhagen. Nederland steunt Brazilixc3xab bij de vergroting van het respect voor mensenrechten, bijvoorbeeld door de systematische aanpak van het geweld in de sloppenwijken, aldus zijn ministerie.

Verhagen en zijn Braziliaanse collega Celso Amorim hebben met name geweld tegen meisjes op de agenda van de Verenigde Naties gezet. Nederland en Brazilixc3xab streven naar een resolutie die de lidstaten van de VN vraagt actie te ondernemen om het geweld tegen te gaan.

Bron: ad.nl

One thought on “Anne Frankexpositie in sloppenwijk Sao Paulo

  1. Luister dan ook even naar Gerard van Maasakkers:

    Of het engelstalige origineel van Harry Chapin (klik daar op “meer info”):

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s