Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Zeearend verspreidt zich over Nederland

Een reactie plaatsen

Zeearend_hbn0649_1 De zeearend verspreidt zich over Nederland. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar heeft een zeearendpaar met succes gebroed in de Oostvaardersplassen en de vogels zijn in steeds meer gebieden in Nederland te vinden, meldde Staatsbosbeheer maandag.

Het exacte aantal zeearenden verschilt per seizoen. Maar gemiddeld bevinden zich zo’n tien exemplaren in Nederland. Dat zijn er meer dan in voorgaande jaren.

Vijf jaar terug werd voor het eerst in eeuwen weer een broedende zeearend in Nederland gesignaleerd. De dieren verdwenen uit Nederland omdat er vroeger veelvuldig op werd gejaagd. Ze zijn dit jaar niet alleen maar te vinden in de Oostvaardersplassen, maar ook in het Lauwersmeergebied, de Biesbosch en Zeeland.

Volgens Staatsbosbeheer zegt het feit dat er steeds meer zeearenden in Nederland zijn iets over de kwaliteit van de Nederlandse natuurgebieden. ,,De dieren vestigen zich alleen in grote, waterrijke, rustige gebieden”, legt een zegsvrouw uit. Maar deels is de toename van de arendpopulatie ook te danken aan het feit dat het aantal dieren in Duitsland en Polen de afgelopen jaren flink is toegenomen. ,,Dan is de kans dat er dieren in Nederland terechtkomen ook groter.”

De zeearend is de grootste arend van Europa. De gemiddelde vleugelspanwijdte van een volwassen exemplaar is meer dan 2 meter. Oorspronkelijk kwam het dier in heel Europa voor. Maar tegenwoordig geldt hij als zeer zeldzaam.

Bron: Nederlands Dagblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s