Positieve berichten

Positieve berichten als vitaminen voor de ziel

Tweede systeem BP vangt 1250 vaten op

Een reactie plaatsen

HOUSTON (ANP) – Het tweede opvangsysteem van BP, dat sinds woensdag in werking is, heeft in de eerste elf uur in bedrijf 1250 vaten olie opgevangen uit het lek in de Golf van Mexico. Dat maakte het olieconcern bekend.

Dat komt bovenop de 7040 vaten ruwe olie, die woensdag in ongeveer diezelfde tijdsspanne met een eerder geplaatste kap over de lekkende bron opgevangen werd en naar tankschepen is overgeheveld. De kap vangt dagelijks ongeveer tienduizend vaten op, maar zou een capaciteit van maximaal 18.000 vaten per dag hebben. In totaal heeft de kapconstructie al 160.400 vaten olie opgevangen. Door een nieuwe kap te plaatsen wordt de opvangcapaciteit nog verder uitgebreid.

Het tweede systeem vangt olie op met apparatuur die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de falende Top Kill-procedure en moet uiteindelijk 28.000 vaten per dagen kunnen wegwerken. De totale opvangcapaciteit wordt volgende maand uitgebreid naar maximaal 80.000 vaten per dag.

Volgens wetenschappers stromen dagelijks 35.000 tot 60.000 vaten uit de lekkende oliebron. Een ontlastende bron, die het wegstromen van olie uit het olielek een definitief halt moet toeroepen, gaat in augustus in bedrijf.

Bron: Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s